Rol

Hé hoi, zei de lang vervlogen klasgenoot
en ik was plots weer net als in die jaren
de brave, verlegen lachende scholiere
alsof er geen 25 jaar voorbij waren.

Ik probeerde mezelf te hervinden
maar de rol bleef aan me kleven.
Bij het afscheid las ik in z’n ogen:
ze is precies hetzelfde meisje gebleven.

(juli 2019)

2019-Rol-foto

2 reacties op ‘Rol

  1. Typisch dat hoe oud je ook wordt de basiskenmerken herkenbaar blijven.Is dit typisch Hilde of ook herkenbaar voor anderen zoals ik.?Weet het niet ben ook al een generatie ouder waardoor toch oude gewoontes vervagen.
    Mooi om te lezen en over na te denken.

    Like

    1. Leuk om te lezen hoe je hierover denkt Peter! In m’n omgeving kreeg ik reacties van mensen die ook wel eens in een rol schieten of schoten. Maar het geldt denk ik niet voor iedereen. Of misschien dat het soms ook onbewust gebeurt? Hoe dan ook, het is inderdaad een interessant fenomeen 😉

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s